Belgische Borzoi Club
Voor Barzoi liefhebbers, eigenaars en fokkers
HOME BORZOISHOP LINKS CONTACT
 
De Belgische Borzoi Club werd opgericht onder de vorm van een  vzw (vereniging zonder winstoogmerk) op 29 november 1998 met zijn officiële benaming “Club belge du Borzoï” – afgekort “C.B.B.”  onder erevoorzitterschap van mevrouw Georgette Dupret (kennel ‘de la Polianka’).
De vereniging is aangesloten bij de K.K.U.S.H. (Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus, aangesloten bij de Fédération Cynologique Internationale - F.C.I.) onder het nummer 1152 bij de sectie 3 (fok van honden zonder werkproeven en windhonden) en de sectie 4A (tentoonstellingen) van de V.d.A. (Vergadering der Afgevaardigden).
Het statutair doel van de vereniging is het bevorderen, beschermen en verbeteren van de Borzoi.  Hiervoor zal ze vergaderingen, wedstrijden en tentoonstellingen organiseren, deelnemen aan rennen en coursings.  Ze zal tevens alle nuttige middelen aanwenden voor het fokken en gebruik van zuivere rashonden aan te moedigen.
Het was op 19 maart 2000 dat voor de 1ste keer een open tentoonstelling ‘gereserveerd voor Borzois’ georganiseerd werd te Waver met 44 ingeschreven Borzois. Op 28 september 2003 werd voor de eerste maal het CAC toegekend op onze tentoonstelling met als keurmeester de heer Bernard Barjot uit Frankrijk.
 
Het doel van onze vereniging is mensen bij elkaar brengen die de passie delen voor onze aristocraten.
Jaarlijks organiseren we onze rasspeciale, de Belgian Borzoi Special, intussen uitgegroeid tot een niet te missen Barzoi dag voor amateurs, geïnteresseerden, fokkers en eigenaars en dit zowel voor deelnemers als bezoekers.
Het is de place to Be (waar de B staat voor Barzoi in België) om niet alleen veel Barzois samen te zien in een ontspannen sfeer, fokkers te spreken uit binnen- en buitenland, maar ook gewoon om het te hebben over de Barzoi.
Leden hebben hier recht op een korting per ingeschreven hond van 5 €.

We beperken ons niet tot deze eenmalige mogelijkheid om in contact te komen met anderen en wanneer het binnen onze mogelijkheden ligt, organiseren we ook andere activiteiten zoals een wandeling voor onze leden. 
Een impressie van onze voorbije activiteiten met veel gelukkige Barzois en blije eigenaars vind u in ons fotoalbum.
 
 
Deze activiteiten zijn gratis voor onze leden. Niet-leden kunnen deelnemen op uitnodiging mits een bijdrage van 10 € per persoon.
Uitgenodigd worden kan door een ander lid of door ons een verzoek te sturen om uitgenodigd te worden.

Leden ontvangen ook tweemaal per jaar (in januari en juli) ons clubblad Borzoi-News.
 
Bestuur
Voorzitter : Mw Lucie Sterckx
Secretaris-Penningmeester : Mw Jans  ✆  0032 (0)2 688 24 09
 
 
Français Français
English    English
HOME
DE CLUB
Over ons
Lid worden
Clubblad
Archief nieuwsberichten
BORZOISHOP
DE BARZOI
Fokkerslijst
Pup-Info
Rasstandaard
ACTIVITEITEN
Belgian Borzoi Special
Andere activiteiten
LINKS
CONTACT
Sponsored by Trudo's Pet Products